Nvidia : nieuwe betaalbare RTX 3050

Chipmaker Nvidia heeft de GeForce RTX 3050 aangekondigd, een nieuwe grafische kaart die je desktop op min of meer betaalbare wijze moet upgraden.

De GeForce RTX 3050-reeks voor desktops krijgt een prijskaartje vanaf zo’n 250 dollar, waarmee het meteen een van de meer betaalbare nieuwe kaarten is. Daarvoor krijg je 8GB aan GDDR6 geheugen, waarmee je moderne games tegen 60 frames per seconde moet kunnen draaien in een resolutie van 1.440p, mét ray-tracing. Ze komen op de markt vanaf 27 januari.

Daarnaast toont het bedrijf een RTX 3090 Ti, een prototype voor een meer high-end grafische kaart, en het kondigt de GeForce RTX 3080 Ti laptop GPU aan, een bijzonder zware chip die voor stevige gaming laptops moet zorgen. Toestellen met die laatste chip zouden starten bij een prijs van zo’n 2.500 dollar.

Volgens Nvidia gebruikt driekwart van de gamers nog een oudere GTX-grafische kaart, en het ziet dus wel een markt voor een ge-update versie. Wat het bedrijf er niet bij vertelt, is dat de markt voor grafische kaarten al een tijd met grote tekorten kampt, waardoor het hoe dan ook lastig is om een nieuwe te kopen. Die betaalbare prijs is dus ook niet gegarandeerd, als blijkt dat de vraag veel hoger is dan het aanbod.

Bron : Data News